Press "Enter" to skip to content

Tradiţional românesc. Sarmale tradiționale în foi de varză murată

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 180 min
  •  Gata in: 3 ore, 0 min

INGREDIENTE

  •  2 kg varză acră
  •  450 g carne tocat de porc şi de vită
  •  50 g orez
  •  200 g ceapă
  •  ulei pentru prăjit
  •  100 g costiţă afumată
  •  2-3 linguri bulion
  •  2 foi dafin
  •  sare
  •  piper

MOD DE PREPARARE

1. Se curăţă varza de frunzele exterioare şi de cotoare şi se aleg foile în care se va împacheta carnea.

2. Se curăţă ceapa şi se spală, după care se taie mărunt. Se pune într-o cratiţă la călit cu ulei şi puţină apă şi se lasă până devine aurie.

3. Se amestecă într-un castron ceapa prăjită şi răcită, cu carnea, piperul, sarea şi orezul, care a fost şi el opărit şi răcit.

4. Se ia compoziţie de mărimea unei nuci şi se pune pe o frunză de varză, care se rulează cu marginile în interior.

5. Frunzele de varză mai mici se opresc şi se toacă solzişori pentru a forma un strat pentru sarmale.

6. Într-o cratiţă înaltă, peste varza tocată se pun sarmalele şi costiţa, iar deasupra un alt strat de varză tocată. Peste ele se toarnă bulionul înmuiat în apă, se pun frunzele de dafin şi câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de 2 ore. Din când în când, se mai completează cu apă, să nu se lipească.

foto: lauraadamache.ro

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.