Într-un eveniment juridic surprinzător, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis recursul în casaţie formulat de Mario Iorgulescu, care fusese condamnat la 13 ani de închisoare pentru provocarea unui accident rutier mortal. În urma acestui verdict, dosarul va fi trimis pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia ÎCCJ a venit după amânarea verdictului inițial pe 23 mai.
Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, doi dintre judecători, Adriana Ispas și Lia Savonea (fosta șefă CSM), au susținut necesitatea rejudecării dosarului, în timp ce Dan Andrei Ene a argumentat pentru respingerea recursului în casație.
Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), scapă astfel, pentru moment, de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Accidentul care a dus la această condamnare s-a produs în 2019, când Mario Iorgulescu, conducând sub influența alcoolului și a drogurilor, a ucis un tânăr de 24 de ani.
Imediat după accident, Mario Iorgulescu a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde a fost internat la Secţia de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Ulterior, a fost externat și transferat la o clinică de terapie intensivă din Italia. Aici a rămas internat până în 7 octombrie, după care a fost preluat de un institut de reabilitare psihiatrică, tot din Italia. În data de 31 octombrie, a fost mutat la o altă clinică din aceeași țară.
În august 2020, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a lui Mario Iorgulescu pentru omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Deși condamnat, Mario Iorgulescu a fugit în Italia, unde instanțele locale au refuzat extrădarea sa, invocând diverse probleme medicale.
La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. Bucureşti, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şos. Chitilei şi str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai-putere, pătrunzând pe contrasens şi intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A., care a decedat pe loc, toate acestea în condiţiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, inculpatul nu a acţionat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum.
Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent faţă de urmările acţiunilor sale, pe care le-a prevăzut şi acceptat, punând în pericol participanţii la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului şi astfel ucigând-o pe victimă cu intenţie indirectă
– rechizitoriu
Decizia recentă a ÎCCJ aduce un nou capitol în acest caz complex și mediatizat, lăsându-l pe Mario Iorgulescu liber până la rejudecarea cazului de către Curtea de Apel București. Este o evoluție ce ridică numeroase întrebări despre responsabilitate și justiție în contextul influenței și puterii.
Comments are closed.