Românca Amelia Bonea, cercetătoare la Oxford, a publicat o lucrare despre influenţa internetului asupra presei, pe care Asociaţia Americană de Istorie a distins-o cu un premiu important: „Eugenia M. Palmegiano“.
Amelia Bonea (39 de ani) este din Satu Mare, a terminat facultatea şi masteratul la Universitatea din Tokyo, Japonia, specializarea Studii Regionale Asiatice şi Cultură Japoneză Comparată. Ulterior, românca a obţinut un doctorat la Heidelberg, în Germania, specializarea Istorie Modernă, iar studiile postdoctorale le-a făcut la Oxford.
„Ideea de a hrăni publicul cu «circ»“ În acest volum, Amelia Bonea şi-a prezentat concluziile după un studiu asupra istoriei tehnologiilor de comunicaţie şi a explicat felul în care telegraful a influenţat presa din acele vremuri.
„Telegraful a fost prima tehnologie de comunicaţie care le-a permis oamenilor să transmită mesaje prin intermediul semnalelor electrice, ceea ce înseamnă că ştirile puteau fi transmise dintr-un loc într-altul mult mai rapid decât înainte, când lumea era dependentă de mijloace de transport cum erau trăsurile de poştă sau vapoarele. Asta a revoluţionat multe domenii de activitate, nu doar jurnalismul, de exemplu, operaţiunile militare, administraţia, transportul feroviar şi marin, comerţul, chiar şi în domeniul medical se putea consulta un doctor prin intermediul telegrafului, la fel cum se întâmplă în ziua de astăzi cu internetul“, a explicat Amelia.
Citeste mai mult: adev.ro/p8mdjy
Comments are closed.