Press "Enter" to skip to content

Trei medalii de aur și două de argint pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Fizică din Iran – IPhO 2024

Elevii olimpici români au obținut trei medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO) 2024 din Isfahan, Iran, confirmând încă o dată excelența în educația științifică din România. Performanțele remarcabile ale acestora subliniază nivelul ridicat de pregătire și dedicarea de care au dat dovadă atât elevii, cât și profesorii coordonatori. Este de menționat că toți membrii echipei și unul dintre profesorii coordonatori provin de la același liceu privat din București, Liceul Teoretic Internațional de Informatică.

La această ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică, aflată la a 54-a ediție, au participat elevi din 46 de țări, conform unei postări pe Facebook a Ministerului Educației. Evenimentul s-a încheiat luni, 29 iulie, odată cu plecarea echipelor din Isfahan. Potrivit Ministerului Educației, România a fost reprezentată de o echipă completă, formată din cinci elevi și doi lideri. Performanțele echipei românești au fost de excepție, menținând țara noastră în vârful clasamentului internațional.

Rezultatele obținute de elevii români sunt impresionante:

HTML Image as link
Qries
  • Andrei Dragomir – medalie de aur
  • Alexandru Momoiu – medalie de aur
  • Ionuț Stan – medalie de aur
  • Mendel Mendelsohn – medalie de argint
  • Felix Tudose – medalie de argint

Patru dintre acești elevi au obținut medalii recent și la Olimpiada Europeană de Fizică (EuPho) 2024, desfășurată în Georgia. Aceasta subliniază consistența performanțelor lor și nivelul înalt de pregătire. Loturile participante la ambele competiții de fizică provin de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Lotul României a beneficiat de coordonarea profesoarei dr. Delia Davidesc, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, și a conferențiarului universitar dr. Sebastian Popescu, de la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Acest duo de profesioniști a jucat un rol esențial în ghidarea și motivarea elevilor, contribuind la succesul lor internațional.

sursa foto:  Facebook.com/ Ministerul Educației

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries