Press "Enter" to skip to content

Resturi de dronă din atacul rusesc de la Ismail au căzut la Plauru, spun localnicii. Surse Militare: Bucăți metalice, găsite în Deltă

Șeful Forțelor Aeriene Ucrainene Afirmă că Trei Drone Rusești au Ajuns în România. Surse Militare: Bucăți Metalice, Găsite în Deltă

Forțele aeriene ucrainene au anunțat joi că au reușit să distrugă 25 dintre cele 38 de drone rusești de atac lansate peste noapte împotriva teritoriului lor. Comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mîkola Oleşciuk, a precizat că trei dintre aceste drone au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România. Aceste declarații vin în contextul în care în județul Tulcea a fost emisă din nou o alertă Ro-Alert azi-noapte, avertizând locuitorii despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian în apropierea graniței cu Ucraina.

Potrivit surselor militare, militarii români trimiși în cercetare în județul Tulcea au găsit bucăți metalice ce ar putea fi componente ale dronelor rusești în apropiere de localitatea Plauru, din Delta Dunării. Aceasta sugerează că cele trei drone menționate de forțele ucrainene ar fi ajuns pe teritoriul românesc.

Forțele ucrainene au detaliat atacul, menționând că inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136 pentru a viza infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv sudul regiunii Odesa și centrul Ucrainei. Oleşciuk a subliniat că trei dintre aceste drone au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România, însă nu a oferit alte detalii suplimentare.

Teritoriul românesc se află la doar câteva sute de metri de portul ucrainean de pe Dunăre Izmail, din regiunea Odesa, care a fost atacat de drone pentru a doua noapte consecutiv. Autoritățile române au emis în cursul nopții un mesaj de avertizare Ro-Alert, valabil pentru nordul județului Tulcea, prevenind populația despre posibilitatea căderii unor fragmente de dronă. Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că două persoane au fost rănite atunci când resturi de drone au lovit o casă din districtul Izmail.

În același timp, autoritățile din capitala Kiev și din regiunea Jîtomîr au declarat că aceste zone au fost, de asemenea, vizate de atacuri cu drone rusești. Guvernatorul regiunii Jîtomîr a menționat că sistemele de apărare aeriană au reușit să lovească majoritatea celor 10 ținte aeriene în timpul nopții, dar resturile de drone au avariat 10 case particulare și o instalație de infrastructură. Șeful administrației militare din Kiev, Serhii Popko, a declarat că dronele au atacat capitala din direcții diferite, dar toate au fost distruse de forțele de apărare aeriană aflate în apropiere. Popko a precizat că nu au fost raportate pagube sau victime în Kiev.

sursa: www.digi24.ro

HTML Image as link
Qries

sursa foto: stirileprotv.ro

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries