Press "Enter" to skip to content

Bucovina, ţara ”pădurilor de fagi”

Pe 15/28 noiembrie 1918, la Cernăuți, Congresul General al Bucovinei adoptă moțiunea privind ”Unirea necondiţionată şi pe vecie a Bucovinei, în vechiile ei hotare până la Ceremuş, Colacin şi Nistru cu Regatul României’’. Decretul din 18/31 decembrie 1918 prevedea faptul că regele Ferdinand I a consfințit actul Unirii Bucovinei cu România. Astfel, Parlamentul român ce s-a întrunit în şedinţă solemnă la 29 decembrie 1919 a confirmat actul Unirii.

Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta României. Nu intamplator de altfel, aceasta zona, vestita astazi in intreaga lume, a fost distinsa in anul 1975 cu premiul international “Pomme d’Or” de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara au fost trecute de UNESCO in lista monumentelor de arta universala.

Numele Bucovina vine de la Buchenland, care în germană înseamnă Ţara fagilor. Mai exact, numele zonei Bucovinei, provine de la cuvântul de origine slavă „buk”, care înseamnă fag.

surse: romanianmonasteries.org, adevarul.to

Foto: Cătălin Urdoi

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.